Plébániai farsang

Február 11-én, szombaton délután 4 órától a plébánián Farsangi mulatságot tartunk. Szeretettel várunk mindenkit jelmezben vagy a nélkül is. Kérjük aki tud egy tálca sütivel vagy üdítővel járuljon hozzá a rendezvényünkhöz.

Ifi Dél-Pesti farsang

A Pestszenterzsébeti Főplébánián február 18-án, 19 órai kezdettel ifjúsági farsangi bált tartunk a dél-pesti plébániák 15-30 év közötti fiataljai részére. A farsangi bálra a belépőt a helyszínen lehet váltani 1500 Ft-os áron. Részletek a plakáton olvashatók.

Szenteltvíz

Akik szeretnének szenteltvizet otthonukba, azok kérjük hozzanak magukkal egy kis tiszta üveget és kérhetnek a sekrestyében a szentmisék előtt vagy után, vagy irodai szolgálat alkalmával.

Bibliaóra

Előre hirdetjük, hogy a következő Biblia óra szemeretelepen január 11-én, szerdán az este 7 órai szentmise után lesz a plébánia hittantermében, melyet Eredics Gergő káplán atya tart.

Házszentelés

Lehet kérni házszentelést, a sekrestyében vagy az irodába nevünk, címünk és telefonszámunk megadásával. Mahi atya februártól fog menni a házakat megáldani.

Ünnepek alatti miserend

December 24. szombat Szenteste

délután 5 óra: Pásztorjáték–Énekkar rövid áhítata

Éjfél: Karácsony éjféli ünnepi szentmise!

December 25. vasárnap, Jézus születése – Karácsony ünnepe

½ 11 óra Ünnepi szentmise

December 31. szombat,

Szent Szilveszter pápa emléknapja, Év vége

16 óra év végi hálaadó ünnepi szentmise, Te Deum.

Január 1. vasárnap (Újév)

Szűz Mária Istenanyaságának ünnepe, Parancsolt ünnep!

½ 11 óra Ünnepi szentmise

Újság előfizetés

Akik szeretnének a jövő évre előfizetni az Új Ember vagy Keresztény Élet illetve az Adoremus kiadványokra jelentkezzenek a sekrestyében december 18-ig.

Advent/Karácsonyi gyóntatás

December 21-én, szerdán délután 5 órától lesz külön gyónási alkalom itt a templomunkban. Használjuk ki ezt az alkalmat, mert 24-én, nem lesz már gyóntatás.

Szent Ferenc Kisnővérei

December 11-én, vasárnap a szemeretelepi templomba látogatnak Szent Ferenc Kisnővérei, akik a borsodi mélyszegénységben élő családok között végeznek missziós munkát. A 9 órai és az esti szentmise után az általuk készített termékekből adományvásárt tartanak. Termékeiknek nincs ára, ezekért az általunk felajánlott adomány összegét fizethetjük. A nővérek szívesen fogadnak tartós élelmiszer (elsősorban liszt, cukor és olaj) és jó állapotú játék adományt is. Pénzbeli és tárgyi felajánlásaikat leadhatják december 11-én, mise után a nővéreknek vagy a szemeretelepi plébánián irodaidőben. Isten fizessen meg minden nagylelkű segítséget!