Templomkert takarítás

December 4-én, szombaton 9 órától templomkert takarítást szervezünk, kérjük a kedves testvéreket, hogy nagy számban jöjjenek segíteni.

Gyűjtés a szentély szőnyegre és a harang felújítására

Kérjük a kedves testvérek adományait a szentély szőnyegének a cseréjére, illetve a harang elektromos felújítására is. Az adományokat a Szent József perselybe vagy a sekrestyében, illetve banki utalással is lehet adni. Banki utalásnál írjuk a közleménybe beírni, hogy „Felújításra”.

Adventi koszorúkészítés

November 27- én, szombat du. 16 órakor várunk mindenkit szeretettel a plébánia épületébe, hogy meghitt karácsonyi hangulatban készítsük el az idei adventi koszorúkat. A koszorú készítés után 18 órától szentmisén vehetünk részt.

Járványügyi rendelkezések az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében

Az állami előírások szigorodására, valamint számos paptestvér és hívő kérésére tekintettel Főegyházmegyénkben 2021. november 7-től az alábbi rendelkezések lépnek életbe:

1. A szenteltvíztartókat ürítsük ki, a bejáratoknál helyezzünk ki kézfertőtlenítőket.
2. A szentmisében és más liturgikus cselekmények során mellőzzük a kézfogásokat.
3. Templomainkban és zárt helyiségekben tartott rendezvényeken használjunk maszkot.
4. Áldoztatáskor minden áldoztatónak maszkot kell viselnie és áldoztatás előtt fertőtlenítenie kell a kezét; az áldoztatás csak kézbe történhet.

Imádkozzunk, hogy a beoltottak számának növekedésével a járvány veszélye végre elmúljon hazánkban!

Mindenszentek és Halottaknapja

November 1-én, Mindenszentek főünnepe lesz ami parancsolt ünnep ezért délelőtt 10 órakor lesz szentmise. November 2-án, pedig halottak napja délután 5 órakor lesz a szentmise.

Egyházközségi hozzájárulás

Köszönjük mindazoknak akik már befizették az idei egyházközségi hozzájárulásukat (egyházi adót). Év végéhez közeledve, a szentmiséket követően a sekrestyében, illetve irodai szolgálat ideje alatt a plébánián lehet befizetni a hozzájárulást

Templombúcsú

Jövő héten vasárnap a szentmisében hálát adunk a Jó Istennek a templomunk szentelésének évfordulója alkalmából.

Repülőtéri látogatás

Október 16-án, szombaton a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér látogatására a találkozó reggel 8:15-kor a szemeretelepi vasútállomás 200-as busz megállójánál lesz. Aki autóval szeretne menni az jelezze előre, hogy ne várjunk rá és 8:40-ig érkezzen meg az Aeroparkba. A teljes összeg a kedvezménnyel együtt a diák, nyugdíjas és 16 év alattiak számára 3000 forint a többieknek pedig 4000 forint. Kérjük a mise végén fizessék be a fennmaradó összeget a sekrestyében. A belső vezetett túra kb. 12-kor végződik. Ezt követően az időjárástól függően kb. 1 órát szánunk az emlékpark megtekintésére. Ez fakultatív is lehet.