Veni Sancte mise

Szeptember 1-én, elkezdődik az új tanév. Szeptember 11-én, vasárnap, tartjuk közösségünk Veni Sancte imádságát. Kérjük a diákokat, hogy hozzák magukkal az iskola táskájukat, melyeket a szentmise végén megáldunk.

Szent István Király Főünnepe

A héten szombaton augusztus 20-án, Szent István király főünnepén, a szemeretelepi templom búcsúnapja lesz. Délelőtt 10 órakor a búcsúi szentmisét Horváth Zoltán protonotárius, kanonok, terézvárosi plébános atya celebrálja. Szeretettel várjuk a kedves testvéreket az ünnepre.

Elsőáldozó és Bérmálkozási jelentkezések

Hátul a kis asztalon találhatók a szentségekre felkészítő csoportok (elsőáldozás, bérmálkozás) jelentkezési lapjai. Kérjük, iratkozzanak fel mindazok, akik valamely szentségben szeretnének részesülni. A bérmálkozásra azokat a fiatalokat várjuk, akik már betöltötték a 14. életévüket, de még nem múltak el 24 évesek. A felnőtt katekumen hittanra azok, akiknek eddig valamilyen oknál fogva elmaradt a keresztelésük, elsőáldozásuk vagy a bérmálás szentségében nem részesültek.

Balatoni miserend

Nyáron sokfelé utazunk. A nyaralások, táborozások előtt tájékozódjunk a vasárnapi szentmisével kapcsolatosan, hogy biztosan eljussunk szentmisére. Hátul a hirdetőtáblán ki van függesztve a Balaton körüli települések miserendje.

Köszönet

Hálásan köszönjük mindazok segítségét akik az új szőnyeg lerakásában és az új mikrofonok beállításában segítettek. Valamint köszönjük mindazoknak a testvéreknek akik adományt adtak erre a célra. Isten fizesse meg!

Jézus Szíve Főünnepe

Pénteken lesz Jézus Szíve főünnepe, a szemeretelepi templomban 18:40-től énekeljük a Jézus Szíve litániát, majd 19 órától ünnepi szentmise lesz.

Úrnapja

Jövő vasárnap Úrnapja lesz! A szentmise után úrnapi körmenetet tartunk! Kérjük a szülőket, hogy hozzák a gyermekeket, hogy szórják a virágszirmokat. Kérjük azokat a csoportokat akik a díszítésben segítenek, hogy készítsék az idén is az oltárokat. Egyben ebben a szentmisében adunk hálát az elmúlt tanévért a Te Deum éneklésével.